Lewin: el grup com unitat d'anàlisi i intervenció

Un grup és molt més que un conjunt de persones. El que li dóna sentit és la interacció dinàmica entre els seus membres, que provoca influències d'uns en altres, de manera que -en bona mesura- les creences, valors i reaccions individuals depenen dels grups als quals es pertany. Fins i tot la fixació d'objectius personals apareix influenciada de manera decisiva pel grup.


En conseqüència, a través del coneixement i gestió de les dinàmiques internes dels grups, es pot dirigir el canvi individual, grupal o organitzatiu. 



Un grup és molt més que un conjunt de persones que coincideixen en un temps i lloc concrets. El que li dóna sentit és la interacció dinàmica entre els seus membres, que provoca influències d'uns en altres, de manera que -en bona mesura- les creences, valors i reaccions individuals depenen dels grups als quals es pertany. Fins i tot la fixació d'objectius personals apareix influenciada de manera decisiva pel grup.

Els anàlisis de Kurt Lewin van encoratjar el propòsit de desenvolupar una metodologia que permetés orientar els canvis grupals a favor de la millora de la societat. Per això es feia necessari aprofundir en la comprensió dels grups: estudiar les seves dinàmiques internes i la seva capacitat de canvi i resistència, així com l'empremta que exerceixen els diferents estils de lideratge.

Els grups poden participar del procés de canvi de tres maneres diferents però complementàries:

a) El grup com a instrument de canvi: influeix sobre els seus membres amb diferent intensitat segons el grau d'integració i el sentit de pertinença de cada un. Per tant , per a modificar el comportament dels individus el grup pot resultar bé un aliat, bé un obstacle .

b ) El grup com a meta de canvi: mentre que els seus processos , ambient i característiques es troben al seu torn determinats per l'actuació dels seus membres. Cadascú pot influir més o menys d'acord amb el seu prestigi dins del grup.

c ) El grup com a agent de canvi: pot fomentar o frenar el canvi en les comunitats a les quals pertanyi  (p.ex., l'empresa o la societat). 

En conseqüència, a través del coneixement i gestió de les dinàmiques internes dels grups, es pot dirigir el canvi individual, grupal o organitzatiu. 

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més