El 15M muestra su fuerza en una jornada de lucha mundial

De la indignación a la acción... Más de un millón de personas secundan las marchas en el estado español. 300.000 en Barcelona, medio millón de personas han abarrotado Sol, 45.000 en Sevilla, 35.000 en Valencia, ... Otras muchas miles en el mundo entero unidas por un cambio global. 
Una primera impressió del #15O

Pero la jornada aun no ha terminado... asambleas en la facultad del Raval, acciones en los hospitales, un edificio de 9barris y un hotel de Madrid recuperados para alojar familias desalojadas, ...







Pero la jornada aún no ha terminado... al llegar a Arco de Triunfo, la manifestación se ha separado en tres columnas/acciones: reocupación de la Facultat de Geografia y Història del Raval, ocupación de un edificio de Nou Barris para alojar familias desalojadas y una performance en el Hospital del Mar.

2.000 persones a una assemblea a la Facultat del Raval reocupada per la columna vermella



Assemblea multitudinària a la facultat de Geografia i Història de la UB ROBERT BONET Gairebé 2.000 manifestants s'han reunit en una assemblea a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. La facultat, que va ser oberta al barri ahir per uns 300 estudiants, ha rebut avui unes 4000 persones des de les vuit de la tarda, fruit de la columna d'educació que ha partit des d'Arc de Triomf un cop acabada la manifestació. Les participants estan discutint i reflexionant sobre com continuar la lluita a la universitat, donat el contexte de retallades econòmiques que està patint tot el sector de l'educació i en el marc de lluites que s'ha encetat des de la PUDUP (Plataforma Unitària per la Universitat Pública), i que ja ha convocat una vaga d'universitats pel proper 17 de novembre. Després de la gran assemblea, l'alumnat de la UAB, UB, Pompeu Fabra i UPC s'han reunit en subassemblees per planificar accions en els seus campus. A més a més, una estudiant de secundària ha convocat una trobada d'instituts pel proper dissabte a plaça Universitat a les 17h. La nit continuarà amb diferents actuacions musicals i de poesia, i amb un sopar popular. Han fet una crida perquè tothom qui ho vulgui vagi al campus a passar la nit i sumar-se a la protesta.


Un gran edifici d'habitatges buits a Nou Barris s'ocupa per allotjar famílies desnonades

La columna verda de la manifestació ha fet un estratègic transvasament de manifestants des del centre de Barcelona fins a Nou Barris. El viatge s’ha fet en metro, des de l’estació d’Urquinaona fins a Llucmajor. Un cop allí la rua ha caminat fins el carrer Almagro, i una vintena de persones han visibilitzat l’ocupació d’un edifici que ja havia estat pres fa uns dies. Es tracta d’una gran finca als números 2-4 d’aquest carrer que és propietat d’una empresa en fallida econòmica. El proper 15 de novembre la titularitat de l’immoble passarà a ser de l’entitat financera La Caixa. Els pisos de tot l’edifici estan buits des de fa cinc anys. Entitats contra els desnonaments al districte de Nou Barris han participat de l’acció. Passades les 22h hi havia un sopar popular al carrer amb centenars de persones i també s’hi feia un passi de pel•lícules amb projector. S’han obert les portes de l’edifici i la intenció és allotjar-hi totes les famílies necessitades que es posin en contacte amb l’assemblea que s’ha creat específicament per aquesta nova ocupació.

La columna de Sanitat, la més concorreguda de totes


La columna de Sanitat (#blancsalut) ha estat la més concorreguda, quan la manifestació del 15-O ha acabat a l'Arc del Triomf. 6000 persones han continuat fins a l'Hospital del Mar, baixant pel passeig de Lluís Companys, el de Pablo Picasso i el de Circumvalació, fins arribar al Passeig Marítim. La marxa, farcida de bates blanques -símbol, ja, de la revolta del personal sanitari- ha arribat al Passeig Marítim de la Barceloneta, on s'han enganxat cartells a la façana, s'han fet parlaments i una performance. 2000 persones s'han estirat al terra simulant estar mortes i denunciant, així, l'efecte que asseguren tindran les retallades: "la mort de moltes ciutadanes", ha afirmat una de les participants. "Retallar en sanitat és assassinat", han cridat moltes de les persones assistens a l'acabament de la performance. S'han fet parlaments de diverses plantilles d'hospital (Sant Pau, Bellvitge, Mar, Esperança, Viladecans) i Centres d'Atenció Primària i, per acabar, s'han penjat cartells a la façana de l'hospital.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més