Escalfant motors per la vaga general d’universitats i instituts

VILAWEB SABADELL. La comunitat educativa es prepara per una nova gran mobilització el proper dijous 17 de novembre

S’ha convocat vaga general a totes les universitats públiques dels Països Catalans, així com també a un gran nombre d’instituts d’arreu del territori. A Sabadell, des de la setmana passada s’està fent difusió de la mobilització.


Les dures retallades que s’estan fent des de l’executiu català als serveis públics estan portant cada cop més mobilitzacions al carrer. L'anomenada 'tardor calenta' es prepara ara per unes jornades de lluita i compromís en el món educatiu. Des de diversos sindicats a nivell nacional, com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i col·lectius de professors i Personal d’Administració i Serveis dels centres educatius públics s’ha convocat pel proper dijous una jornada de vaga que s’estén inclús més enllà del país. 

A Sabadell, concretament, des de la setmana passada ja s’ha començat a difondre la jornada penjant diferents pancartes i repartint octavetes a alguns instituts de la ciutat. La tasca agitativa es seguirà fent fins al mateix dia de la vaga. Entitats juvenils i estudiantils com l’Assemblea d’Estudiants del Pau Vila, l’Assemblea d’Estudiants del Ribot i Serra o l’Assemblea de Joves de Sabadell i el CSA La Mekànica, s’han començat a organitzar i mobilitzar per dur la protesta a nivell local. 

Concretament, s’ha convocat l'aturada de les classes pel proper dimecres 16 de novembre, amb una concentració que tindrà lloc a les 12 del matí a la Plaça Doctor Robert, on s’aprofitarà per denunciar les contínues retallades i agressions que pateix el sistema educatiu i per convocar a la manifestació que tindrà lloc el mateix dijous a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona.

Emmarcada també dins de les jornades de lluita, ahir al vespre es va realitzar una xerrada a l'Ateneu Popular l'Escletxa sobre educació i retallades per tal d’enfortir el discurs i compartir idees respecte les dificultats que està patint la comunitat educativa.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més