Presentació Anticapitalistes a Rubí

Radio Rubi. La formació Anticapitalistes s’ha presentat a Rubí com una alternativa d’esquerres als partits tradicionals i com un altaveu dels moviments anticapitalistes. 

Anticapitalistes, entén els comicis com un espai més de lluita, com una oportunitat “per obrir escletxa” i fer més visible una manera diferent de fer política i les alternatives reals al model sociopolític vigent.


Anticapitalistes s’autodefineix com una organització anticapitalista, revolucionària, feminista, ecologista i internacionalista que aposta per l’acció directa pacífica. "Una organització desobedient".

A la seva presentació a Rubí, que ha tingut lloc al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), membres de la candidatura han explicat els motius que els han portat a unir-se a la plataforma. Un dels promotors de la candidatura, Josep Maria Antentas, ha explicat que Anticapitalistes vol recollir el malestar que està generant la situació econòmica actual i canalitzar-lo en un projecte polític alternatiu. 

Anticapitalistes, explica, José Luis González, vol traslladar un missatge contrari a la resignació i a la passivitat i favorable a la mobilització social i al desafiament al poder establert. Presentar-se a les eleccions és ja una forma de desobeir un sistema cada vegada més injust i insostenible i de enfrontar-se als polítics que ens volen fer pagar els costos de la crisi.


La formació denuncia la complicitat dels partits polítics tradicionals amb les elits econòmiques i reivindica altres solucions a la crisi econòmica que no passen, diuen, per les retallades i la minva dels drets socials. En aquest sentit, també critiquen la incapacitat dels partits d’esquerres per tirar endavant polítiques ‘transformadores’ i denuncien la coincidència entre esquerres i dretes a l’hora de presentar propostes davant la crisi econòmica.

Antentas ha posat l’accent en la voluntat d'Anticapitalistes de concórrer a aquestes eleccions per tal de donar a conèixer el seu missatge i el seu projecte. Anticapitalistes, proposa una ruptura amb el actual model polític i econòmic. Per al representant del partit, es tracta d’oferir “una petita veu alternativa” i intentar que el malestar acumulat de la ciutadania no es tradueixi en una “abstenció resignada”.

Des l’agrupació es defensa la participació a les eleccions com un espai més de lluita que no pot substituir l’acció quotidiana i l’acció directa pacífica. José Luis González, deia "somos conscientes de que esta ruptura propuesta sólo puede realizarse desde la calle, desde las plazas, desde la autoorganizació i el empoderamiento ciudadano".

"El programa recull de forma global i ordenada el treball quotidià de multitud d'activistes."

Anticapitalistes es presenta a les eleccions Generals del 20N amb el lema “Desobeeix. Vota anticapitalistes”.

Recursos relacionats

Josep M. Antentas exposa els objectius de Revolta Global mp3  Àudio (156,33 Kb) - Data de publicació: 11.11.11
Josep M. Antentas diu que volen ser una 'petita veu alternativa'   mp3  Àudio (194,90 Kb) - Data de publicació: 11.11.11

Comentaris

Unknown ha dit…
He vist una pancarta vostre a Blanes i m'he sentit gratament sorprés per el missatge...l'enemic es clar, es un i fort, la banca i els seus bufons, els polítics. Amb el vostre permís m'adereixo a la nostre lluita, parlaré d'aquesta iniciativa al meu entorn i la asumeixo com a propia.
Seria bo que m'enviesiu informació de contactes a la meva zona.

Anims... la nostra lluita es justa.
Unknown ha dit…
He vist una pancarta vostre a Blanes i m'he sentit gratament sorprés per el missatge...l'enemic es clar, es un i fort, la banca i els seus bufons, els polítics. Amb el vostre permís m'adereixo a la nostre lluita, parlaré d'aquesta iniciativa al meu entorn i la asumeixo com a propia.
Seria bo que m'enviesiu informació de contactes a la meva zona.

Anims... la nostra lluita es justa

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més