Alumnes del Ribot i Serra es tanquen al centre en la primera ‘nit groga’ contra les retallades i els fets de València

Una vintena d’alumnes de l’Institut Ribot i Serra, a la zona sud de Sabadell, s’han tancat aquest nit al centre en protesta perles càrregues policials de València contra d'estudiants de l'IES Lluís Vives i de les retallades en educació. Aquesta 'nit groga', ha estat es va decidir ahir a la nit mateix, després de les moltes accions que van fer ahir els estudiants i que van començar amb una concentració al Passeig Espronceda.




Una de les alumnes que s’han quedat a l’Institut, la Yaiza Garcia, ha explicat al programa A Bona Hora de Ràdio Sabadell 94.6 que els concentrats durant la nit s'han dedicat "a debatre sobre els fets viscuts aquests dies". "Fer la tancada a l’institut també ens ajuda més a conèixe’ns entre nosaltres” ha afegit. “A l’Institut hem preparat unes jornades en favor de l’escola pública i el treball s’ha centrat en què volem fer, què fem aquí i on volem arribar”, ha explicat l'alumna. També han pogut organitzar les properes accions per donar a conèixer la problemàtica a tothom: “Primer de tot a la gent del nostre mateix institut, perquè hi ha molts alumnes que encara no saben què està passant. Però també estem en contacte amb d’altres instituts i anirem plegats a properes mobilitzacions”.

Els alumnes del Ribot i Serra van participar ahir al vespre, dlatra banda, en la manifestació que es va fer al Centre, davant l'Ajuntament, per mostrar la solidaritat amb els estudiants de l'Institut Lluís Vives de València, que dilluns van ser objecte d'una càrrega policial. Una concentració on van participar unes 250 persones. Neli Fernández, que és alumne del Ribot i Serra, explicava que “he viscut aquests dies amb molta indignació, hi ha molta gent conscienciada però d’altres que no participen i estem treballant per aconseguir el màxim de suport possible”.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més