3.000 persones dels instituts sabadellencs rebutgen de nou les retallades

3.000 persones contra les retallades educatives al parc de Catalunya de Sabadell 
La majoria d’instituts públics de Sabadell participen en la sortida cívica i reivindicativa a l’amfiteatre del Parc de Catalunya. 
Font: iSabadell
De nou, la comunitat educativa dels instituts públics de Sabadell ha tornat a dir ‘No’ a les retallades. Gairebé 3.000 persones s’han concentrat a l’amfiteatre del parc de Catalunya per mostrar el rebuig a la política d’austeritat adoptada pels governs. Els instituts han hagut d’afrontar una retallada mitjana del 20 per cent pel que fa a despesa corrent.

En major o menor mesura, l’acte de l’amfiteatre del parc de Catalunya ha tingut representants dels IES Sabadell, Ribot i Serra, Agustí Serra, Arraona, Joan Oliver, Ferran Casablancas i Les Termes. De l’IES Escola Industrial i Vallès s’han desplaçat alguns alumnes malgrat que els centres no han participat com a tal.

Cada institut s’ha dirigit al parc de Catalunya des del seu emplaçament amb pancartes i lemes. Les samarretes grogues han tornat a estar presents als carrers, com a la protesta del 22 de febrer davant Serveis Territorials d’Educació o com durant la vaga general. Un cop al parc de Catalunya, un alumne de cada centre ha llegit un manifest.
S’han preguntat per les alternatives a les retallades, per l’elevat frau fiscal, la despesa militar o la monarquia. Ha tancat l’acte José López, un dels impulsors des de l’AMPA de l’Institut Ferran Casablancas, que ha recordat que la mobilització dels instituts s’ha estès a altres poblacions, com a Sant Quirze. Ha animat les comunitats educatives ha mantenir el pols fins que les retallades es deixin de banda.

Un cop acabat l’acte, cap al migdia, els grups han tornat cap els seus instituts. La jornada no es pot considerar de vaga sinó més aviat com una excursió. De fet, alguns instituts no han permès plantejar la sortida i alguns alumnes no han pogut participar-hi. D’altres, com els que hi havien de l’Escola Industrial, han decidit fer campana i apropar-se al parc de Catalunya.

Vídeos en viu a http://bambuser.com/channel/josgnzlz

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més