Animació al Concurs literari Joan Oliver

Concurs_JoanOliverEl passat dimecres dia 25 d'abril, l'alumnat i part del professorat de 2n d'Animació Sociocultural vam participar d'un Certamen de Premis Literaris en honor a l'escriptor i poeta Joan Oliver. Va ser un encàrrec de l'Ajuntament de Sabadell per a dinamitzar un acte cultural. El Certamen provenia d'un Concurs del Programa Ciutat i Escola, on participaven unes 150escoles. 

Donat que ha estat una oportunitat d'una pràctica curricular (dinamitzar activitats culturals) vam accedir a amenitzar l'acte amb una simulació de Gala de Premis, on, amb l'ajuda de 2 presentadores i un presentador (que traduïa al Llenguatge de Signes de Llengua Catalana),una hostessa i algunes reporteres. A l,entrada del hall del Casal Pere Quart ja va començar la nostra actuació, on rebíem a les persones que hi assistien (participants i familiars/amistats); vam muntar un photocall i els/les participants es deixaven entrevistar i fotografiar per la "premsa".

Mentres la gent pujava nosaltres donàvem una petita benvinguda, trepitjant una catifa vermella, les presentadores, com si fossin famoses arxiconegudes, es fotografiaven també a l'entrada.

Ja a la sala, en Ramon Burguès, regidor d'Ensenyament, va fer la benvinguda a l'acte i seguidament ja vam encetar l'espectacle, combinant-ho amb les entregues del diploma; tot va quedar quadrat!

Vam versionar en música dos dels poemes de Pere Quart (Joan Oliver, és clar), concretament "Corrandes d'Exili" (estil rumba catalana) i ·"Tirallonga de monosíl.labs". Un dels participants del concurs ja va decidir adaptar el poema de'n Pere Quart amb una temàtica força actual (les Noves Tecnologies); quan vam veure la lletra vam plantejar "rapejar" el poema, i sense que el noi s'ho esperés vam sortir a fer l'adaptació musical de la seva obra.

Creiem que les persones assistents van gaudir d'un acte (que sol ser, no ens enganyem, un xic avorrits..) fresc i amè; i nosaltres, perquè no dir-ho, ens ho vam passar bé. Ens van venir a felicitar, fins i tot la filla del poeta, la Sílvia Oliver.

Al final vam donar les gràcies a l'Ajuntament per fer-nos l'encàrrec i vam expressar que... això és... ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL! (que no turística, encara)

Aquí us mostrem algunes de les fotos i una mostra de l'esdeveniment que va captar el mitjà "Sabadell en vivo" (heu de cercar el vídeo "Concurs Joan Oliver").

Desitgem que us agradi!







Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més