Nova onada de tancades als instituts de la comarca per protestar contra les retallades en educació

Nova onada de tancades als instituts de la comarca per protestar contra les retallades en educació  Núria García | Ràdio Sabadell
Diversos instituts de la comarca se sumen avui a les diferents mobilitzacions que s’estan fent arreu de Catalunya amb el lema SOS Ensenyament Públic de Qualitat. Entre ells, hi ha els sabadellencs Pau Vila, a Gràcia, que aquest matí ha fet una concentració al pati del centre, i el Ribot i Serra, a Campoamor, que ha organitzat una tancada a les mateixes instal·lacions per aquest vespre, igual que l’institut Sant Quirze. Totes aquestes accions tenen un denominador comú: aconseguir garantir una “educació digna i de qualitat” i alhora rebutjar les retallades en educació que estan impulsant els governs català i espanyol.


El Carlos, un dels membres de l’assemblea del Ribot i Serra, asseguren que volen reivindicar “una educació digna, de qualitat i laica” i per aconseguir-ho demana que tota la comunitat educativa estigui “unida” en la defensa d’aquesta causa. Des de l’institut del barri de Campoamor s’assegura que tot el que s’havia aconseguit al llarg de la democràcia s’està perdent a cop de tisora i que l’educació pública i de qualitat perilla per a les futures generacions. “Tot i que hem aconseguit que més gent s’hi sumi, encara pensem que hem de conscienciar molta més per intentar canviar les coses”, diu el Carlos. De fet, té la percepció que si no són més persones, l’administració no els farà cas. Tot això es debatrà durant la tancada que hi ha prevista per aquest vespre (20.30h) al mateix institut Ribot i Serra. Entre altres activitats, es farà una xerrada sobre l’estat actual de l’ensenyament i una assemblea on es determinaran futures accions.

Sant Quirze se suma
L’Institut Sant Quirze també ha programat una tancada al centre a partir de les 19h. L’objectiu és protestar contra la política educativa del govern de la Generalitat. Una de les professores d’aquest centre, Salut Pastor, ha explicat a Ràdio Sabadell 94.6 que s’han retallat algunes línies de l’institut i que això suposarà un increment de la xifra d’alumnes per aula. També lamenta la tisorada que han patit les condicions laborals dels docents però, sobretot, consideren que les retallades del govern català provocaran un empitjorament de la qualitat de l’ensenyament públic. “És impossible continuar fent el que estem fent fins ara amb menys professionals i amb aules molt més plenes deixant de banda que les baixes no es cobriran fins passats quinze dies. És impossible que qualsevol professor supleixi un altre perquè als centres de secundària cadascú té la seva especialitat”, ha assenyalat.

En la tancada hi participaran professors del mateix institut però també de les escoles de primària del municipi, mares i pares i alumnes de batxillerat. Es faran tallers, una assemblea, un sopar de germanor i una sessió de cine-fòrum.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més