#CIUvol3000. “CONCERT SOLIDARI PELS MULTATS DEL VALLÈS I EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ POLICIAL Y BUROCRÀTICA”


COMUNICAT

Som conscients del risc d’anar a les manifestacions. Del risc de rebre possibles multes, les identificacions incòmodes, detencións o pallisses per part dels cossos de policia, injustificades i il·legítimes en molts casos. És el seu mecanisme perquè tinguem por a reinvindicar els nostres drets de manera oberta i visible, dintre dels moviments socials pacífics que clamen per les veritats incomodes dels governants.
 

El 3 de setembre de 2011 ens trobem amb un d’aquestos casos. La Coordinadora del Vallès Occidental va convocar una concentració contra les retallades a la Sanitat Pública. Activistes de diferents localitats es van trobar per fer talls de circulació informatius a la N-150 a l’entrada de Barberà del Vallès. Es paralitzava intermitentment la carretera durant menys de 5 minuts per informar als conductors sobre les retallades en Sanitat i sobre el govern corrupte de CiU.

Aquesta trobada es va reproduir en altres localitats: A Palamós, on es va tallar la C-256; a Hostalric, la C-35; a Anglès, on es va interrompre el trànsit de la C-63; i a Sant Celoni, on es va tallar la GI-552; així com a altres llocs de les demarcacions de Girona i Tarragona.  Es va emprear la mateixa tècnica que es va fer servir en el nostre cas: Com un netejador de vidres o venedor de mocadors aprofitaven les aturades de trànsit naturals per donar la informació. Tot va transcórrer amb seguretat i calma segons demostra els articles de premsa que parlen d’aquell dia, en cap moment els possibles afectats van tenir queixa del treball informatiu dels ciutadans i mostraven el seu suport amb xiulades i crits en contra de les retallades.

Durant la concentració van ser identificades 4 persones a qui ara se’ls imposen multes altíssimes com a responsables i organitzadors d’aquesta “manifestació” i pel tall a la carretera N-150 amb tanques d’obres, la qual cosa no és certa, perquè no son organitzadors del event, el cual es va decidir en assemblea, i perquè únicament s’utilitzava una pancarta per realitzar els talls de carretera. També els fan responsables d’una segona “manifestació” en la que ni tan sols eren presents. Com es pot permetre aquesta falta d’objectivitat a les forces de seguretat? No és admissible que ens multin per exercir el nostre dret a la protesta pacífica. El que il·lustra perfectament el que estem dient i que crea jurisprudència, són les absolucions d’aquesta mateixa setmana dels 245 identificats a la comissaria de Zapadores (València) en la manifestació de la #PrimaveraValenciana per les retallades en educació, o l’absolució dels identificats en el Parc del Retiro a Madrid en les reunions preparatòries del 25S, entre altres.

És una vergonya que ens multin simplement per ajuntar-nos, per pensar en les solucions que necessitem cada vegada amb més urgència. Per això no estem d’acord en pagar multes administratives, per això s’han recorregut. Estem disposats a enfrontar-nos a la seva burocràcia. Però tot això suposa un cost econòmic en taxes, advocats, procuradores i molts mals de cap, per si no en teníem prous.

A tot això li hem d’afegir els 2 multats per l’alliberament d’un espai a Santa Perpètua, espai cedit a una família amb necessitats immediates; els multats per la vaga general del 29M; les denúncies que ens arriben simplement perquè ens han vist en una foto; la possible aplicació de la nova llei, introduïda en el nou codi penal, contra convocants de manifestacions per internet; les querelles per brutalitat policial i totes aquelles que estan assumint despeses judicials per assumptes polítics.

Es pot afirmar sense cap mena de dubte que patim una subtil i persistent repressió contra les llibertats de moviment i de pensament de la ciutadania, un estat de setge mediàtic i burocràtic.

Per afrontar els costos econòmics de la defensa jurídica i els de les denúncies hem organitzat un concert al Casal de Joves de Badia del Vallès, c. Porto s / n, des de les 7 de la tarda fins a la 1 de la nit, al que no podeu faltar de cap manera.

Us esperem a totes. Aprofitarem per trobar-nos en un lloc més distès que de costum.

Convocatòria al bloc de CoordVallesOcc http://wp.me/p2aKHb-o5
Cartell: http://bit.ly/SUwn0b
Banner: http://bit.ly/SUwpoF
Esdeveniment Facebook: http://on.fb.me/OKti28

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més