Acampada indefinida Taulí en defensa de la sanitat pública

Imatge d'enllaç permanent incrustadaEns manifestem per a recuperar la qualitat dels serveis sanitaris públics, per fer fora a les empreses privades que només busquen beneficis, per unes condicions laborals millors, perquè retirin la taxa de l’euro per recepta, perquè protegeixin als ciutadans i, sobretot, als que menys recursos tenen davant la malaltia i en pro d’una bona salut.




MANIFEST DE LA CORPORACIÓ SANITÀRIA PARC TAULÍ


El comitè d’empresa de la CSPT, davant el desmantellament de l’estat del benestar i de les retallades en salut en particular vol manifestar el seu total desacord en les polítiques d’austeritat que s’estan duen a terme pels diferents governs.

És per això que, com a representants dels treballadors hem decidit acampar de forma indefinida al nostre hospital com a protesta contra les properes retallades en salut anunciades per la Generalitat de Catalunya. Ens sumen així a les mobilitzacions iniciades per altres hospitals públics.

Des del 2010 estem patint agressions continues dels diferents governs que vulneren els nostres drets laborals: retallades de sou i de dies de descans, no cobertura de professionals, increment de jornada amb el conseqüent risc d’acomiadaments, retirada de la paga extra de Nadal i pèrdua del poder adquisitiu de més d’un 21%.

Però no només ho patim com a treballadors, sinó que veiem com els usuaris, cada cop més, estan desprotegits davant d’una salut pública que es va deteriorant i la qual comença a donar signes de privatització.

Al nostre centre hem patit el tancament de quiròfans a les tardes (1800 intervencions quirúrgiques menys anuals), 78 llits de planta, reducció del pressupost dels programes de prevenció del càncer, reducció del pressupost de farmàcia hospitalària, reducció de visites i probes complementàries, llistes d’espera inacceptables.

El govern en funcions ja ha anunciat noves retallades pel 2013. Aquestes seran les més dures i, segons diu el President en funcions Sr. Artur Mas,”Espero que els professionals ho entenguin i amb bona cara”.

El govern de Madrid i de la Generalitat de Catalunya han pactat tots el decrets necessaris per a canviar una sanitat pública que era de tots, per una sanitat on les empreses privades estan agafant poder.
Han fet, i estan fent, tot el possible per deixar als representants dels treballadors sense recursos per lluitar a favor de l’estat del benestar i d’uns drets, els quals hem està molt temps lluitant per aconseguir-los.

Ens manifestem per a recuperar la qualitat dels serveis sanitaris públics, per fer fora a les empreses privades que només busquen beneficis, per unes condicions laborals millors, perquè retirin la taxa de l’euro per recepta, perquè protegeixin als ciutadans i, sobretot, als que menys recursos tenen davant la malaltia i en pro d’una bona salut.

Com a representants dels treballadors de la CSPT exigim al nou govern un canvi en les polítiques socials, que no es contemplin retallades en sanitat als propers pressupostos, que no es privatitzi cap centre públic i que retiri la taxa de l’euro per recepta.


Comitè d’Empresa de la Corporació Sanitària del Parc Taulí
@acampadataulí

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més