Animació Sociocultural de l'Institut Ribot i Serra 'revolucionen' el Mercat Central amb un 'flashmob'

Cinquanta alumnes de l'Institut Ribot i Serra 'revolucionen' el Mercat Central amb un 'flashmob'
L'activitat, que es va realitzar ahir, està inclosa en els continguts del cicle d'Animació Sòciocultural del centre. Ara s'editarà el vídeo i es difondrà per les xarxes socials.


Els alumnes del cicle formatiu d'Animació Sociocultural de l'institut Ribot i Serra, al barri d’Espronceda, van fer ahir a la tarda  un flashmob a la plaça del Mercat Central, al Centre, per difondre l'animació sociocultural i la idea de societat activa. L’acció la van organitzar els alumnes de segon, que es van encarregar de tots els detalls, des de la creació de la coreografia fins a la difusió o els aspectes tècnics.




Els darrers assajos es van fer al gimnàs de l’institut a primera hora de la tarda. Després, els participants es van traslladar al Mercat Central, on es van instal·lar un equip de música i tres càmeres situades estratègicament per enregistrar l’acció. A les cinc de la tarda, després que una sirena anunciés l’inici del flashmob, els cinquanta participants van executar l’actuació, d’un minut i mig de duració i que es va fer amb el tema Això pot canviar del grup tarragoní Marge d’Error. Com és habitual en aquests casos, la situació va despertar la curiositat i la sorpresa de les persones que passaven pel carrer.

 

Ara, els alumnes editaran el vídeo enregistrat ahir i, com és habitual en casos com aquests, li donaran difusió i viralitat a través de les xarxes socials. El proper 21 de març, el flashmob es repetirà a Salt (Girona), amb motiu de la Jornada Anual d’Animadors i Animadores Sòcioculturals. Tot plegat respon a una iniciativa de l'alumnat d'Animació Sociocultural de l'Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, que va proposar fer un flashmob a tots els centres de Catalunya que imparteixen estudis d’Animació Sòciocultural per presentar públicament la Coordinadora per a l'Animació Sociocultural de Catalunya (CAS-CAT).  Així mateix, la flashmob del Ribot i Serra forma part dels taller de desenvolupament comunitari. Amb aquesta activitat es pretén que els participants desenvolupin un seguit de competències necessàries per al seu exercici professional en el sector de l’animació sociocultural.  

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més