COOPFUNDING. Cofinançament lliure i cooperatiu

Coopfunding és una plataforma de crowdfunding (cofinançament /micromecenatge web) i de visibilització de projectes cooperatius que neix amb l’objectiu de promoure l’autogestió per facilitar als projectes l’acces al finançament col·lectiu.

Aquest projecte és impulsat des de CASX (Cooperativa d’Autofinançament Social en Xarxa), conjuntament amb la Cooperativa Integral Catalana (CIC).

La plataforma serà una eina per fer conèixer projectes cooperatius, una finestra on poder ser visibles i facilitar l’enxarxament i promoure l’autogestió.
En l’actualitat el projecte es troba en fase de desenvolupament.
Descripció i característiques
  • Sistema de crowdfunding per a promoure el finançament de projectes autogestionats i cooperatius.
  • Programari lliure.
  • Es un sistema recursiu que s’autofinançarà a si mateix mitjançant una campanya de micro-finançament permanent, que recollirà recursos (no només monetaris) que ajudin a l’autogestió del sistema CoopFunding. Per tant, no es cobrarà cap comissió als projectes que es publiquin i que arribin al seu objectiu de finançament, ja que CoopFunding es finançarà a través de donacions.
Criteris de participació
  • Ser un projecte col·lectiu i cooperatiu.
  • Ser soci de CASX o de la CIC o bé ser un projecte públic o de bé comú.
  • Assumir els principis generals de CASX.
  • No és necessari tenir entitat jurídica.
Funcionalitats previstes
  • Necessitats monetàries i no monetàries.
  • Retorn als cofinançadors i al col·lectiu.
  • Possibilitat de triar entre fer campanyes amb límit de temps i sense.
  • Possibilitat de triar el temps de les campanyes de crowdfunding: màxim 1 any. [40 dies, 80 dies, 160 dies, 365 dies]
  • Que existeixi una campanya permanent (sense fi) per autofinançar i autogestionar el sistema Coopfunding.
  • Possibilitat de triar entre un període o dos períodes de campanya.
  • Possibilitat d’aportacions mitjançant moneda social.
  • Possibilitat d’aportar des d’un sistema variat de mitjans de pagament que redueixi al màxim la dependència de les entitats bancàries.
  • Plataforma per donar a conèixer projectes cooperatius que poden rebre donacions sense haver-hi activat una campanya de crowdfunding especifica. Aquests projectes podran activar campanyes de crowdfunding per cobrir necessitats concretes.
  • Fons de col·lectivitzacions de CASX. Hi haurà projectes que es visibilitzaran com a projectes de crowdfunding però en realitat estaran en un apartat de projectes del fons de col·lectivitzacions per donar-los visibilitat. La diferència és que aquests diners aportats al projecte seran retornables encara que s’arribi a la col·lectivització.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més