#TancadaIRIS al Ribot i Serra en defensa de l'educació pública [Crònica]

Alumnat i professorat de l'Institut Ribot i Serra s'han unit aquesta tarda a les tancades de la comunitat educativa que es realitzen a tot l'Estat amb el lema: Ni LEC ni LOMCE ni retallades!

Les accions han acabat amb una tancada formativa, lúdica i reivindicativa a l'Institut, on  alumnat i professorat pensen passar la nit per mostrar el seu rebuig a les retallades en educació i planificar accions per reactivar la lluita al centre.

Des del centre es convoca el 28 d’abril, diumenge a la Manifestació a Barcelona.

Aquesta tarda alumnat i professorat de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell s'han unit a la convocatòria de diferents plataformes de defensa de l'educació pública contra les retallades en educació.

Les accions s'han iniciat a les 19.20h amb un video-fòrum sobre les retallades a l'educació a partir de les visualitzacions de "Un corto recortado" (realitzat per alumnat i professorat de primària a Valderrobres, Teruel) i "Substitucions ja!" (de l'AMPA del Fort Pienc). Posteriorment s'ha llegit un manifest en defensa de l'escola pública.

La tancada a continuat amb un sopar de germanor i la realització de diferents tallers dinamitzats per professorat i alumnat (dinàmiques, samarretes, pancartes, gimcana, ...).

L'acció ha conclòs amb la penjada d'una samarreta gegant a la façana de l'edifici. 

Engrescat l'alumnat ha decidit passar la nit amb l'objectiu principal de reactivar l'assemblea IRIS. I així ho han proposat en assemblea.

També han recordat al professorat que aquesta lluita és per defensar l'escola pública i aturar la precarització de la seva feina i els han convidat a participar de les activitats formatives i reivindicatives que han preparat per dinamitzar aquesta nova nit groga.

Es pot seguir la tancada per twitter a #TancadaIRIS #25ATancada


En defensa de l'educació pública

Aquesta acció forma part de tot un conjunt de tancades que es realitzen a tot l'estat convocades per diferents plataformes en defensa de l'educació pública.

A totes les retallades que el ministre d’educació i la consellera d’ensenyament ja han infligit a l’educació pública en els cursos passats i als efectes negatius de l’aplicació de la LEC, ara cal afegir-hi l’amenaça d’una nova retallada, d’una magnitud condicionada als pressupostos generals i al dèficit permès, que de produir-se pot ser letal per poder continuar tenint una educació pública de qualitat.

Si a aquesta situació hi afegim la tramitació parlamentària del projecte de llei del ministre Wert, la LOMCE, ens trobem davant del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps predemocràtics. 

Una nova retallada en els serveis públics pot acabar de desballestar drets tan bàsics com l’educació i la sanitat i tota la resta de serveis públics. És del tot necessari aturar les retallades i fer saber al Govern de l’Estat que volem que retiri la LOMCE de la seva tramitació parlamentària 

Per tot això i molt més diem NI LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES!

---------------------------------------------------

La notícia als mitjans locals:



Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més