12M-15M 2013

Recuperem Plaça Catalunya del 10 al 12 de maig i sortim al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, reivindicativa i no violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les persones!


Sortim  al carrer el 12 de maig en una manifestació popular, creativa i no  violenta per seguir treballant cap a un 15 de maig en defensa de les  persones!

El  15 de maig del 2011, milions de persones vam iniciar un procés de canvi  social, tot donant un senyal clar i inequívoc que no som mercaderia en  mans de polítics i banquers i expressant de manera pública i massiva que  la democràcia representativa actual està agonitzant. La classe política i els poderosos no han entès el missatge. Malgrat les creixents mobilitzacions i el clamor del malestar de la gent, aquestes classes dirigents segueixen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna tot posant en perill la vida de les persones.
El  capitalisme ha decidit cancel·lar la democràcia i ara ens governen els banquers. És evident que aquest 1% de la població és el crim legalitzat  al poder. El sistema polític actual ens aboca al desastre i hem de ser el 99% qui prenem les regnes del nostre destí. Exigim poder  constituent per poder recuperar la sobirania que ens pertoca. Per això,  el 12 i 15 de maig, després d’un any protestant sense resposta, tornem  al carrer amb unes exigències legítimes i majoritàries i amb la voluntat de començar a construir alternatives al seu model d’organització social.Ens hem organitzat i estem construint alternatives i solucions amb les  nostres pròpies mans,  però davant la repressió i els bloquejos que se’ns imposen des de les institucions ens veiem en l’obligació de reivindicar uns punts mínims de supervivència, ja que s’està posant en perill la integritat de la població amb unes mesures inhumanes.
Així doncs, amb el  fi de garantir el dret a la existència del 99%, exigim:
1.  Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditoria ciutadana del deute.  No pagarem el deute il·legítim creat per aquells que van provocar la  crisi.
2.  Educació,  sanitat i serveis de finançament i gestió públiques, gratuïtes i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis  públics. Cap repagament.
3.  Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització. No a  la jubilació als 67 anys i retirada de la Reforma Laboral. Valoració del treball reproductiu, domèstic i de cures.
4.  Dret garantit a l’accés a l’habitatge digne. Dació en pagament  retroactiva. Parc públic d’habitatges de lloguer social. Promoció de cooperatives d’habitatge.
5.  Reforma  fiscal que permeti redistribuir de forma justa la riquesa que produïm entre totes i tots. Renda Bàsica universal a totes les persones.
6. Defensa dels drets de reunió, manifestació, vaga, associació i totes les llibertats ciutadanes, inclós el dret al propi cos. 
Per tot això, el 12 i 15 de Maig s’han convocat mobilitzacions arreu i  una vaga de consum. Alhora augmenta cada vegada més la voluntat de les persones de reflexionar i deliberar col·lectivament sobre alternatives i posar-les en marxa.

EL POBLE SOM LA SOLUCIÓ!

#12m15mBCN


Programa 2013

Tot el programa s’ha elaborat en diferents assamblees transversals, podeu trobar les actes seguint aquest enllaç.
Es va donar difusió a les assemblees preparatòries publicant les seves convocatòries a la web d’AcampadaBCN i per xarxes socials (FacebookGoogle+ i Twitter).
En aquests moments, a manca de una última assemblea (dissabte 4 de maig a les 11h30 a la glorieta del Parc de la Ciutadella), aquest es el programa:
Del 10 al 12 de maig, Plaça Catalunya tornarà a ser el lloc on es generi un espai d’activitats, xerrades i àgores:

10 de Maig

Durant tot el dia, acció ‘Empapera el teu banc’.
18:00 Roda de premsa
19:00 Reocupació de Plaça Catalunya (amb la instalació de diferents taules i carpes de Assemblees de Barri, comissions, col·lectius…). (1)

11 de Maig

Durant tot el dia, xerrades (s’està tancant el programa) e informació/difusió a les taules de col·lectius, comissions, grups de treball…
19h30 Cassolada
20h00 Assemblea General

12 de Maig

11:00 Assemblea Constituents. Segueix aquest enllaç per més informació sobre les Assemblees Ciutadanes Constituents.
16:30 Obra de teatre: ‘Les tres porquetes desnonades’ a càrrec de ‘Teatre sobre la marcha’. Més informació al seu blog.
18:00 Inici de la manifestació ‘Aturem el genocidi financer, juntes podem!’

- A partir de la nit del 12 de maig i fins al #15M, les accions es descentralitzen. Cada barri, poble, vila, comissió o grup de treball generarà els seus propis esdeveniments i convocatòries.
Us convidem a seguir els enllaços següents per informar-vos del que estan preparant a partir del 15 de Maig.



(1) Confirmada la presència d’Estafa Banca, Coordinadora d’Assemblees de Barris de Barcelona, 15M Nou Barris amb 500×20, Assemblees Ciutadanes Constituents, ILP Renta Básica…
(2) Algunes asamblees de pobles/viles estan inactives en aquest moment. Es mantenen en el llistat per raons de memòria històrica.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més