Assemblea de docents en defensa de l'educació pública


Ahir, més de 200 docents reunits en assemblea, a l'Institut Broggi de Barcelona, van començar a treballar estratègies a llarg termini en la lluita contra les polítiques de destrucció de l'educació pública.

12 i 13 de novembre claustres, assemblees de treballadors/es, de centre i zones.

21 de novembre a les 18h (lloc per concretar), segona assemblea, per emprendre les accions decidides des de la base.

El passat 24 d'octubre van sortir al carrer per tornar a denunciar els atacs que està patint l'educació pública i sumar-nos a la lluita per construir una educació de totes i per a totes. Tot i l'èxit de la convocatòria moltes vam decidir fer vaga crítica per la compartida preocupació per la falta d’estratègia a llarg termini de la lluita en defensa de l'educació pública i contra la precarització de la nostra feines. 

Els sindicats majoritaris considerant que la vaga del 24 havia de ser el principi d’un pla de lluita contundent i eficaç ens van convocar a assemblees de treballadors i treballadores pel 29 d’octubre.

Així doncs, desprès de l'èxit de la vaga del 24 d'octubre, més de 200 treballadors de l'ensenyament públic català es van reunir ahir a l'Institut Broggi de Barcelona per tal de dissenyar un pla de lluita en defensa de l'educació pública. Durant l'assemblea es van discutir diverses propostes de mobilització, entre elles la vaga indefinida discontinua.

Ha quedat clar que la nostra lluita no pot dependre exclusivament de les estructures sindicals, tot i que, la dimensió de les agressions a les quals està sotmesa l’educació pública (des de l’escola bressol a la universitat) ens obliga a donar respostes i a treballar per tal que siguin contundents, continuades i unitàries

Cal articular un moviment de base de manera autoorganitzada i horitzontal col·laborant amb els sindicats per tal d'arribar al màxim de companys i companyes.


També es van concretar algunes reivindicacions: substitucions des del 1r dia al 100%, recuperació de beques, pressupostos sense retallades educatives ni salarials, ...

Es va proposar la convocatòria d'assemblees a tots els centres pels dies 12 i 13 de novembre per debatre i votar les propostes sortides de l'assemblea d'ahir i per enfortir una nova assemblea conjunta pel dia 21 novembre per emprendre les accions proposades des de les assemblees dels centres. Les propostes debatudes i les noves aportacions s’enviaran al correu assemblea29oct@gmail.com (que remetra totes les propostes de movilització i calendari a la resta d'assemblees i zones).

De la  nova assemblea hem de sortir amb un pla de lluita contundent que, aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat que volen aprovar, abans de final d’any. I per això, cal la participació de tots i totes des de les assemblees de centre.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més