L'alumnat de l’Institut Ribot i Serra organitza una setmana de lluita en defensa de l’educació pública

L'alumnat d’Animació Sociocultural i Turística encapçala els actes reivindicatius amb l’objectiu de donar a conèixer les conseqüències de la LOMCE, la LEC i les retallades els dies previs a la vaga general.
Els estudiants de l’Institut Ribot i Serra organitzen una setmana de lluita en defensa de l’educació pública

Karen Madrid a Ràdio Sabadell


Els alumnes de l’Institut Ribot i Serra, situat entre els barris de Campoamor i Espronceda, s’estan preparant per a la vaga general del sector de l’ensenyament convocada per aquest dijous organitzant una setmana de lluita en defensa de l’educació pública. Els estudiants, encapçalats pels del cicle formatiu d’Animació Sociocultural, han organitzat diverses actuacions reivindicatives per donar a conèixer les conseqüències de la Lomce, la Lec i les retallades en educació. Així mateix, pretenen mostrar un clar rebuig cap a les mesures que comprometen el seu futur acadèmic, entre les quals destaquen la reducció de beques, l’augment de les taxes universitàries i de les ratios d’alumnes per aula i l’acomiadament de professors, a més dels itineraris a partir de tercer d’ESO i el tractament de les llengües cooficials.

La setmana de lluita en defensa de l’educacuó pública inclou diversos actes, concentrats sobretot entre avui i demà, amb un toc festiu. Un dels impulsors de la iniciativa, Arnau Dardalló, ha explicat a Ràdio Sabadell que han buscat “ser creatius i divertits” per facilitar que se’ls escolti encara més. “No n’hem de fer un drama. Bastant drama seria si la Lomce s’arribés a aplicar finalment”, ha apuntat Dardalló. Amb aquestes iniciatives, els alumnes d’Animació Sociocultural prenen el relleu a les promocions anteriors d’aquest mateix cicle formatiu: “Estem molt compromesos amb el tema perquè la nostra futura feina anirà en aquesta línia. Estem compromesos amb la societat i l’hem de millorar amb totes les eines, i si ho podem fer sumant-nos a la vaga ho farem”.


Els actes reivindicatius del Ribot i Serra van començar ahir a la tarda, amb una assemblea al centre per donar a conèixer les raons per protestar contra la Lomce i la Lec. Durant el dia d’avui s’estan fet diversos piquets informatius, un taller de samarretes creatives i pancartes i un cinefòrum. De cara a demà, s’han programat un taller de fer cançons, jocs i dinàmiques i una cassolada pels principals carrers de Campoamor. Els actes culminaran dijous, quan els alumnes aniran junts cap a Barcelona per participar en la manifestació contra la Lomce i les retallades.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més