alterNatiu, consum responsable i creació cultural al barri de Covadonga de Sabadell

Ja som socis d'alterNatiu (Consum Responsable i Creació Cultural), un nou grup de consum al barri de Covadonga, Sabadell. 


Catalunya compta ja amb més de 150 grups o cooperatives de consum que busquem una relació directa amb la pagesia i defensem la sobirania alimentària. 


AlterNatiu, Consum Responsable i Creació Cultural

AlterNatiu és una associació de consum responsable de productes ecològics, un grup de persones que cuiden la seva salut i el medi ambient, a la recerca d'una cultura cap al desenvolupament del bé comú. Vol ser una proposta per reconsiderar la nostra nova condició de “natius” en un ambient compartit.

A alterNatiu somiem amb un món sostenible, equitatiu, on les dones i els homes recuperen el centre de les relacions culturals i econòmiques.

Ens agrupem per comprar directament a un o diversos pagesos del nostre entorn i apostar per un altre model d'agricultura i consum; perquè pensem que aquest moment de canvi es l'idoni per iniciar una aventura col·lectiva d'empoderament d'un present que pertany a tota la societat. A més creiem que les persones formades i informades desenvolupen un esperit més crític i són menys propenses a la manipulació, per això creem una espai cultural.


Volem sentir la satisfacció de construir la realitat que desitgem per a nosaltres i per als nostres fills.



Els valors que bategen en el cor d'alterNatiu són: 


- Responsabilitat: estem en un moment històric crucial, volem estar present en aquest canvi de cicle de manera activa.

- Ecologisme: no volem respectar la naturalesa com a agents externs a ella, entenem que som naturalesa i que comprenent-la i mantenint-la com quelcom que ens ha estat “regalat” o “ofert” podem viure millor nosaltres i els que vénen.

- Inclusió: abracem la diversitat com a valor que ens enriqueix, sense oblidar les nostres pròpies arrels. Busquem els nostres punts en comú per crear sinergies.

- Integritat moral: fem el que fem i anem on anem, volem ser sempre persones. Coherents entre els nostres valors i les nostres accions, entre els nostres drets i les nostres obligacions. Amb transparència i honestedat.

- Positivisme: volem sacsejar-nos el pessimisme d'aquesta crisi. Sempre hi ha un camí, només cal posar-se a caminar cap a endavant i gaudir de la passejada.

- Proximitat: volem recuperar el sentiment de comunitat.

I volem viure d'acord amb els nostres valors.

El benefici clau d'unir-nos és una correlació de tres passos:

Associant-nos podem:

Augmentar la producció d'aliments locals lliures de transgènics i pesticides, potenciant els producte ecològics i sostenibles.

Crear un altre mercat on la cooperació, la reinversió social i la dimensió humana siguin factors tan importants com els diners.

Crear un espai cultural i de trobada al barri on compartir, ensenyar i aprendre, i si és possible, generar iniciatives de canvi social.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més