El professorat s’organitza en una nova plataforma i convoca una mobilització unitària de cara al març


Votació durant l'assemblea del passat 25 de gener / @AssemDocentBCNUna nova plataforma procura aglutinar el professorat per actuar i mobilitzar-se conjuntament. L’Assemblea de Docents, que agrupa tant representants sindicals com docents que hi participen de forma independent, es va posar en marxa el passat octubre i ara ja prepara la convocatòria d’una manifestació unitària del sector educatiu per al proper 29 de març.



La iniciativa sorgeix per donar continuïtat a la massiva resposta que va tenir la convocatòria de vaga del sector educatiu del passat 24 d’octubre. Al cap de pocs dies la mesa sindical, formada per USTEC, CCOO, UGT i CGT, va convocar una assemblea a la que van assistir prop de 200 docents. Actualment la coordinació de l’assemblea recau en una comissió mixta de la que formen part els sindicats i també altres docents que s’organitzen en altres espais assemblearis.

“La iniciativa sorgeix sobretot per un contagi de l’Assemblea de Docents de Balears i recuperant l’esperit de les assemblees de docents dels anys 80 a Barcelona”, explica Ismael Mengual, professor de secundària. La primera actuació de l’assemblea va ser fer arribar una enquesta al professorat sobre com continuar la mobilització a partr de les propostes sorgides a l’assemblea.

En tres mesos, han recollit més de 5000 respostes de docents d’arreu del territori. Els resultats mostren un professorat menys predisposat a les vagues que a altres accions de desobediència, com el boicot a les proves de competències bàsiques o les actes d’avaluació. La proposta amb més suport és la de participar en mobilitzacions unitàries contra les retallades.

En aquest sentit es prepara la mobilització del 29 de març, amb tres reivindicacions bàsiques: El rebuig a la LOMCE, la LEC i les retallades, l’exigència de tenir substituts des del pirimer dia que cobrin el 100% del sou que els hi correspondria, i la resistència al tancament de línies a les escoles.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més