¡Participa! ¡Badia te necesita! Por un mejor sistema de financiación

Procés "participatiu" per aconseguir un sistema de finançament suficient i just per a Badia, mitjançant una proposta de modificació de la Llei 1/1994, de 22 de febrer, de creació del municipi.




Un centenar de persones relacionades amb el món associatiu va acudir a la sessió de presentació de la modificació de la Llei 1/1994 de creació de Badia del Vallès. Davant les deficiències econòmiques del municipi, 19 anys després de la seva independència de Barberà del Vallès i Cerdanyola del Vallès, degut en part als pocs recursos disponibles i a les dimensions territorials de la localitat (menys d'1 quilòmetres quadrat sense opció de creixement ni inclusió industrial), els grups municipals a l'Ajuntament han acordat de forma unànime modificar aquest reglament per assegurar la viabilitat de Badia.

En aquest procés, la participació ciutadana també compta. Per a això, s'ha creat un Grup Motor format per 29 persones amb diferents perfils que han treballat en aquest projecte perquè fos comprensible per al conjunt de la ciutadania.

Entre els aspectes més importants d'aquesta modificació està el finançament fiscal. La realitat territorial impedeix a Badia un finançament autosuficient. D'aquesta manera, es pretén que la Generalitat contempli un finançament just atenent les limitacions amb les quals s'ha trobat i es troba avui dia el municipi.

També se sol·licita la gratuïtat dels terrenys que formen part del terme municipal de Badia per poder implantar solucions a llarg termini.

Valgui com a exemple la recaptació de l'IBI del municipi, un dels valors de referència de qualsevol localitat. El valor cadastral revisat en 2010 és de 219.509.894 euros, que representa una mitjana de 16.184 euros per habitant. Una xifra molt inferior a l'obtinguda a d’altres municipis d'entre 10.000 i 20.000 habitants que la mitjana se situa en 59.593 euros per habitant.

A més, Badia és un dels municipis més castigats per la crisi econòmica. Una xifra d'atur que ronda les 2.000 persones i unes necessitats socioeconòmiques importants, a les quals l'Ajuntament presta servei de forma urgent.

Unes dades que obliguen al Consistori municipal, a prendre mesures per impedir que en el 2018 es rectifiqui l'acord de finançament amb l'Ajuntament, ja que la realitat del municipi és complicada.

L'objectiu d'aquest projecte és presentar-ho, a partir de la setmana vinent, a les diferents comunitats de veïns per informar del document que posteriorment serà presentat al Parlament. Un projecte obert, ja que s'accepten propostes de modificació per construir la Badia que volem.

Així mateix, des del web de l'Ajuntament s'inclourà un bàner que contindrà tota la informació sobre aquest tema i els interessats poden acudir a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per donar les seves aportacions al respecte.

L'objectiu no és altre que obtenir un finançament just que permeti la viabilitat econòmica del municipi.

Font: Monica Escolà a Novabadia

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més