Ergosum: experiències per compartir, oci basat en els valors

“Ergosum, experiències per compartir” és una caixa regal amb activitats de lleure ha impulsat per la cooperativa Encís. 

L'objectiu que persegueix aquesta iniciativa és potenciar un model d'oci basat en els valors, és a dir, entendre que el lleure és un espai que permet el creixement personal i col·lectiu a través de jocs o altres activitats.



Ergosum fuig de la tendència d’oci d’evasió que s’ha instaurat al mercat en aquest tipus de producte i promou un model d’oci basat en la generació d’espais de diversió i aprenentatge amb els demés. D’aquesta manera, el lleure es concep com un espai compartit en el qual ens divertim, aprenem icreixem com a persones i com a comunitat
Ergosum busca un sentit a l'economia més enllà que el de l'intercanvi i/o la generació de diners per sí mateix. Ergosum vol humanitzar l'economia, i fa útils els diners de les persones, que van a parar a projectes socials del territori.

La caixa regal ofereix 25 experiències de lleure i cada client pot escollir en funció de la temàtica (social, cultual, gastronòmica, ambiental, artística o científica), la localització geogràfica (a les quatre províncies) o l'entitat organitzadora (16 entitats del tercer sector que organitzen activitats).

El primer producte és “Ergosum en família”, destinat a famílies amb nens d'entre 3 i 12 anys. L'oferta de caixes s'anirà ampliant poc a poc. Per la venda de cada caixa regal les entitats rebran un retorn econòmic del 50% que podran destinar a impulsar altres projectes i fomentar així l'economia social.

Segons els impulsors del projecte, aquest producte ha de servir per enfortir el teixit associatiu del territori català i conscienciar a les famílies de la necessitat de promocionar els valors de la cooperació, la solidaritat, la participació i el respecte.


Ergosum neix des de la pràctica del consum cooperatiu d'Encís, una cooperativa de serveis a les persones sense ànim de lucre.

La cooperativa Encís treballa pel creixement de les persones, construïnt comunitat.
Amb Ergosum, Encís innova una nova via de difusió i finançament complementari pel tercer sector. I ho fa des d’una perspectiva no assistencialista, en la qual el consumidor paga per rebre a canvi un producte de consum ―un regal― basat en un intangible ―una experiència― de qualitat, original i única; però que al mateix temps contribueix a causes socials que tenen un retorn directe a la comunitat.

Un regal que ajuda a fer un món millor.


Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més