7 guies clau per al disseny i la redacció de projectes

Per a totes les organitzacions és de vital importància conèixer les claus d’èxit que ajuden a la identificació, formulació i elaboració de projectesde forma clara. Aquests elements permeten:
  • Desenvolupar la nostra activitat de forma eficaç i eficient.
  • Explicar i donar a conèixer el treball que es realitza en el si de l’entitat.
  • Comptar amb el recolzament necessari per al seu desenvolupament.
A continuació trobareu diferents publicacions que us ajudaran a conèixer aquestes claus.

Xarxanet



1. Com fer un projecte

En aquesta guia, editada per l’Ajuntament de Banyoles, es recullen els apartats fonamentals que ha de contemplar una proposta d’intervenció. A més, els diferents continguts van acompanyats d’un exemple de projecte fictici que us guiarà en la vostra redacció. 
2. Manual bàsic d’elaboració i avaluació de projectes
Aquesta publicació forma part de la col·lecció Útils pràctics de Torre Jussana i en ella es poden trobar quins són els conceptes bàsics que cal tenir en compte a l’hora de formular un projecte. També incorpora un guió que permet desenvolupar tots els elements que composen un projecte. 
3. Cómo elaborar un proyecto
A més de conèixer com elaborar un projecte, aquest manual editat per l’Instituto Asturiano de la Juventud us permetrà aprofundir en les diferències entre un pla, un programa, un eix, un projecte, una activitat i una tasca. També recull alguns dels criteris que es poden tenir en compte per a la selecció a les convocatòries, diferents exemples de projectes i eines útils per ampliar els coneixements. 
4. Cómo hacer proyectos
Amb aquesta publicació, editada per Bolunta (Agencia per al voluntariat i la participació social de la Diputació Foral de Bizkaia), podreu conèixer de forma sintètica tots els aspectes claus per comptar amb projectes correctament dissenyats. La guia també mostra bibliografia de referència. 
5. ¿Hacemos un proyecto? Desde el principio hasta el final, lo que debes recordar
En aquesta guia, editada per l’Ajuntament de Vitoria, trobareu consells útils per a la correcta elaboració: quines preguntes ens hem de fer abans d’escriure, quins verbs hem d’utilitzar en la fase de redacció, quina informació ha de contemplar la memòria finals, etc. 
6. Manual de ayuda para la formulación de proyectos sociales
Després d’una investigació sobre les propostes presentades a les convocatòries del Fons Social Europeu, la Fundación Luis Vives va elaborar aquesta guia de formulació de projectes socials amb especial referència a projectes de inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió social. En ella podeu trobar tots els elements que cal tenir present a l’hora de dissenyar projectes sota l’Enfocament del Marc Lògic
7. Manual de proyectos
L’Agencia Andaluza del Voluntariado mostra en aquest manual totes les eines per a una gestió integral dels projectes d’intervenció basada en l’Enfocament del Marc Lògic, així com recomanacions per a l’elaboració dels informes de seguiment i de la finalització de la proposta executada. 

Comentaris

hola
no funcionan algunas de los links donde están colocados las guias y proyectos
gracias por las aportaciones y por el blog en sí
#inèditviable ha dit…
Revisado y reparados. Muchas gracias.

José Luis

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més