Aturem el desallotjament del bloc Sabadell. 146 vides en joc

L’any passat la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell vam alliberar unbloc de la SAREB, que portava buit 4 anys,per a que hi poguessin viure famílies sense recursos.

Ara hi viuen 146 persones, 58 d’elles menors i tant el fiscal com la jutgessa han pres unilateralment la decisió de desallotjar de forma cautelar i immediata el bloc deixant sense casa a les 40 famílies que hi viuen.
PAHC Sabadell


No ens pensem quedar de braços creuats i per això comencem una serie d’accions per evitar el desallotjament així com una campanya per denunciar la injustícia i la crueltat de la mesura.
Els col·lectius poden adherir-se a aquesta web, podeu ajudar-nos a fer difusió i esteu atentes per a noves convocatòries i noves accions.
Podeu descarregar el comunicat amb informació detallada del cas aquí.
Finalment, veieu i compartiu el vídeo en que les famílies del #blocSabadell expliquen de primera mà que suposa aquesta nova injustícia.



146 PERSONES PODRIEN QUEDAR-SE AL CARRER!


Des de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell i la comissió d’Obra Social de la PAH volem alertar de les últimes notícies que hem rebut els darrers dies en relació al darrer bloc que vam alliberar a la ciutat el  13 d’abril de 2013, on actualment hi viuen 146 persones. El fiscal i la jutgessa han pres unilateralment la decisió de desallotjar de forma cautelar i immediata el bloc de 40 pisos alliberat per la PAHC, sense opció a recórrer  i sense que ho hagi demanat la SAREB, propietària de l’edifici. Aquesta decisió ja ha estat trasllada als Mossos d’Esquadra, que poden executar-la en qualsevol moment, fent perillar el domicili de les 146 persones.

La resolució de la magistrada del jutjat d’instrucció 4 de Sabadell, Inmaculada Vacas, que acorda aquest desallotjament cautelar, és a dir, prèviament a la celebració del judici, no realitza cap valoració de les circumstàncies que li han fet prendre aquesta decisió, i es contradiu totalment amb la que ella mateixa va emetre fa un any, quan la propietat de l’edifici, la SAREB, va demanar el desallotjament. En aquella ocasió va optar per no desallotjar; apel·lant a la funció social com a límit a la propietat privada, i expressant que era prioritari garantir les necessitats habitacionals de les famílies a les de la SAREB, que mantindria novament l’edifici en desús.

Després d’això la SAREB no va tornar a fer cap més pas i el desallotjament va quedar aturat fins que es decidís, en tot cas, després del judici.És per això, que ens resulta incomprensible i incoherent aquest canvi de criteri de la mateixa magistrada, sense que cap circumstància hagi variat des de la seva primera decisió, i sense cap argumentació ni opció a recurs. Per altra banda, el fiscal, Sr. Ignacio Abinzano, demana, també, que cada persona acusada en el procés pagui una multa de 2.250 euros o la substitució d’aquesta multa per tres mesos de presó en cas de no abonar l’import, com podria resultar per la majoria d’aquestes famílies, ja que no tenen cap ingrés. Per tant, hi ha el risc que aquestes persones entrin a presó.

Ens enfrontem a un macro-desallotjament de 40 pisos, a on hi viuen 88 persones adultes, entre les quals 6 embarassades, i  58 menors.Totes elles són famílies ja desnonades que han trobat a la PAHC la única sortida per fer factible l’accés a l’habitatge.  La situació esdevé paradoxal ja que aquestes famílies poden patir un nou desallotjament per petició i acord de l’administració judicial, després de no haver rebut cap ajuda per part de l’administració per garantir el seu dret a l’habitatge.El mateix Ajuntament de Sabadell ha fet públic, en repetides ocasions a petició nostra, que no té recursos per garantir aquest dret bàsic a la població que ho necessita.Un cop més, els poders judicials han llançat un atac directe contra drets fonamentals  de les persones, prenent una decisió que pot tenir conseqüències molt greus per a desenes de famílies que es veurien desnonades novament, i empeses a viure al carrer.
Entenem, doncs, que és una qüestió d’urgència, de respecte dels drets humans per part dels poders públics i de responsabilitat social de les administracions, protegir aquestes famílies i no permetre que pateixin ni un desnonament més.Aquesta situació és conseqüència directa de com els governs organitzen el sistema al servei d’una economia condicionada pel mercat financer, i no es responsabilitzen de garantir les necessitats més bàsiques de les persones, fent-les responsables de problemes macroeconòmics.

Davant aquesta realitat, exigim que aquest desallotjament no sigui executat i que els poders públics garanteixin la protecció de les famílies que corren el risc de quedar-se al carrer. En cas contrari, ens veurem obligats a anar a instàncies superiors com el Tribunal Constitucional o el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Iniciem campanya d’adhesions per a totes les organitzacions, col·lectius i entitats que vulguin sumar-s’hi. La nostra lluita diària ens ha demostrat que només de forma col·lectiva i organitzada podem fer front als constants atacs que patim del poder judicial, la classe política i els cossos de seguretat. I així ho seguirem fent aquesta vegada.

 

ATUREM EL DESALLOTJAMENT DEL BLOC DE SABADELL! 146 VIDES EN JOC!

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més