Fot-li COLOR a #9Barris

Un projecte per combatre el racisme que neix de la certesa que, per sortir de la crisi, veïns i veïnes ens hem d’organitzar, hem de crear projectes de suport mutu i hem de ser solidàries amb totes les treballadores (independentment de la seva procedència o orígens).

Les jornades es faran al casal Tres Voltes Rebel, el 16 i 17 de maig.

cartellBN2logos

Com a veïns i veïnes dels barris del Districte de 9Barris, ens preocupa l’augment de les idees racistes i de l’extrema dreta, tant al nostre entorn més proper (pintades, comentaris de carrer,..) com a nivell general a Europa, l’Estat espanyol i Països catalans. Amb el rerefons de la crisi, els grups feixistes aprofiten la desesperació de la gent per vendre falses “solucions”, basades en la xenofòbia i en la por.
Cal un moviment unitari contra el racisme i l’extrema dreta. Avui necessitem una gran mobilització popular, capaç de conectar amb el moviment veïnal i sindical, amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixisme i el racisme. Hem de fer valer el fet que som majoria la gent que rebutgem els feixistes i les seves idees.
Nou Barris és un indret on sempre hi ha hagut una gran vida associativa, amb molts espais culturals i d’oci popular. Uns complementen a altres i, entre tots, anem sumant una gran xarxa que ens permet generar una vida veïnal molt rica i solidària. Com més espais gestionats per veïnes hi hagin i més diferents siguin, millor! Defensem aferrissadament la presència de les expressions culturals, artístiques i el lleure alternatiu i creiem que cal complementar-ho amb el debat social, sobre el model de barri i el model de societat que volem. La combinació de tot això és la que ens durà a ser un barri crític, democràtic i constructiu.
I és d’aquesta idea d’on neix el projecte Fot-li color a 9Barris
El projecte neix de l’ Assemblea de joves de 9Barris i de la Trobada Alternativa de 9Barris al que més tard es va afegir ARRAN Nou Barris. Les jornades es faran al casal Tres Voltes Rebel, centre físic de les nostres lluites i espai gestionat únicament per un conjunt de veïns i veïnes, que tenim la inquietud de construir uns barris que decideixin sobre el seu propi futur.

Manifest
“Ens ha tocat viure uns temps marcats per la crisi i la decadència d’un sistema que havia promès benestar i creixement infinits. Uns anys protagonitzats per la idea del màxim benefici, la màxima competència i la màxima especulació han conduït a un empobriment general, però sobretot, un empobriment d’aquelles butxaques més febles i vulnerables: les de les classes populars als barris com els nostres.
Crisi no vol dir que tothom s’hagi tornat pobre i que tothom hi hagi perdut. Crisi vol dir que els rics no podien guanyar més i que els pobres hem hagut de pagar les conseqüències:
- Atur: Realitzen reformes laborals que afavoreixen l’acomiadament. Ara, es generen menys llocs de treball i són més precaris i temporals.
- Habitatge: Executen desnonaments a qui no ha pogut seguir pagant hipoteques i lloguers que endeuten les nostres vides.
-Serveis públics: Deterioren els serveis públics com la sanitat, l’educació o els transports.
- Generen descohesió: Culpabilitzen les classes populars i les immigrants de la crisi mateix.
A Nou Barris sabem qui són els responsables directes d’aquesta situació i, per això, volem assenyalar-los: Classe política i elits econòmiques que, a banda de promoure una economia basada en l’especulació i l’endeutament, han aprofitat per privatitzar serveis públics, fer acomiadaments i, d’aquesta manera, treure profit de la situació.
A Nou Barris sabem que els responsables d’aquesta crisi, NO són els/les immigrants que, treballadores i precàries, han contribuït al bé públic i han patit la crisi d’una forma més contundent que la resta pel fet de disposar de menys recursos. Aquells intents d’assenyalar les immigrants com a culpables són respostes de perfil feixista per ocultar els veritables responsables d’aquesta situació de pobresa i endeutament general.
A Nou Barris tenim la certesa que, per sortir de la crisi, veïns i veïnes ens hem d’organitzar, hem de crear projectes de suport mutu i hem de ser solidàries amb totes les treballadores (independentment de la seva procedència o orígens).”

El format de les jornades serà el següent:

Divendres 16-
19.30 Video Forum: “Sobren raons, tanquem els CIEs”  amb Tanquem els CIES
21.00 Presentació de projecte (lectura del manifest)
22.00 Músiques del món (PD Monk)

Dissabte 17
12.00 Teatre Forum “Blanca Rosita Barcelona”  amb la Xixa Teatre
14.00 Dinar del món
17.00 Xerrada: “Migracions i internacionalisme en l’era de l’apartheid global” amb Arnau Carné de Ítaca
20.00 Cercavila i balls del món amb “Kulturas vivas”

Convidem a totes les presents a gaudir d’aquestes jornades de presentació del nostre projecte així com a la participació activa.

Suma’t als projectes antifeixistes i antiracistes, suma’t a la Trobada, suma’t a l’Assemblea de Joves i fot-li color a Nou Barris!

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més