Aquest curs, organitzem-nos i lluitem des del començament

Carta des de l’Assemblea de docents i treballadores de l’ensenyament als claustres
Des del ja passat curs 13-14 ens hem anat trobant a l'Assemblea de docents i altres treballadores de les comarques de Barcelona per tal de lluitar per una educació pública de qualitat i per les nostres condicions laborals. Des d'aquest espai i de forma assembleària hem anat proposant, consultant al màxim de companyes possible, acordant i duent a terme mobilitzacions i accions que, a més de expressar el nostre rebuig a la LOMCE, la LEC i les retallades, ens servissin per implicar i organitzar el màxim de docents i treballadores de l'ensenyament. Amb aquesta mateixa voluntat iniciem aquest nou curs en el qual es comença ja a aplicar la LOMCE, es continua desplegant la LEC i es mantenen totes les retallades que tant han afectat i afecten a la qualitat educativa i a les nostres condicions com a docents i treballadores. Estem convençudes que la nostra lluita pot aturar els atacs que encara han d'arribar i ens pot ajudar a revertir aquells que ja s’han produït. Però, per que això sigui possible hem de ser molts i moltes més les treballadores que participem dels debats, les que decidim què fer, les que duguem a terme allò que decidim i, en definitiva, les i els que ens organitzem i lluitem.

Pensem que és bàsic per a l'organització del nostre col·lectiu que dintre de cada centre hi hagi periòdicament un espai assembleari de debat i participació per fer propostes i perquè arribin a tothom aquelles que se'n fan des de les zones i les assemblees de treballadores de l'ensenyament. Alhora, creiem fonamental la màxima participació a les assemblees de zona per tal d'intercanviar informacions, propostes i prendre decisions comptant amb la participació i opinió dels i les docents del màxim de centres de cada territori. I per posar en comú, debatre i prendre decisions comptant amb les propostes i participació del màxim de companyes, del màxim de centres i el màxim de zones possible ens trobem periòdicament a l'Assemblea de docents i treballadores de l'ensenyament.
És per això que, pel començament d'aquest nou curs, us preguem i encoratgem a que:
- Aprofiteu els nou dies de presència sense alumnat per fer una assemblea al vostre centre per tal de definir algunes qüestions organitzatives bàsiques per aquest curs 14-15, com són:
- Decidir com participar a les assemblees de zona i a l'Assemblea de docents i treballadores de l'ensenyament públic: qui hi anirà, etc. La o les persones representants del centre poden ser les mateixes o rotar en funció dels criteris de cada centre.
- Trobar i definir un espai al propi centre per reunir-vos periòdicament per tal que els assistents a les zones i les assemblees us puguin fer arribar informacions i les propostes que hi hagi i les pugueu debatre i valorar, o fer-ne les que considereu al vostre claustre.
- Fer, allà a on es vegi la possibilitat, una assemblea de zona el més aviat possible per veure entre els centres i sindicats presents com dinamitzar les zones i fer participar al màxim de companyes i de centres de les vostres localitats.
Aquestes primeres assemblees també poden servir per concretar quins actes o accions dur a terme a les vostres escoles i instituts i localitats pel proper 15 de setembre sota el lema Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades: lluitem des del primer dia. Hi ha proposades concentracions a les portes dels centres, lectura de manifest, casserolades, pancartes, fotos reivindicatives que centralitzarem al blog assembleadedocents.blogspot.com, samarretes grogues, assemblees, etc.
Aprofitem per recordar-vos que us esperem a totes i tots el proper dijous 2 d'octubre a la primera Assemblea de docents i treballadores de l'ensenyament de les comarques Barcelona d'aquest curs.
I per últim us desitgem que comenceu el curs plenes i plens de forces, tant en la vostra tasca educativa, com en la lluita, que sense dubte determinarà la millora de les nostres condicions laborals i de la qualitat de l’educació pública.
Rebeu una cordial salutació!
Comissió mixta (docents de l'assemblea i els sindicats CCOO, USTEC-STEs i CGT).
Barcelona, setembre de 2014.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més