Casal Popular de la Creu Alta El Talleret

El Casal Popular de La Creu Alta El Tallaret és una entitat creada en el marc del projecte per a aconseguir la cessió de la fàbrica abandonada de Cal Balsach per a un ús autogestionat per les persones i entitats de La Creu Alta de Sabadell. El Casal serà l’entitat entorn a la qual girarà la gestió d’aquest espai. I aquest espai serà, en breu, la part abandonada de Cal Balsach.
Acaben de presentar la campanya


El primer pas és reivindicar la cessió de Cal Balsach per al projecte. Aquesta cessió l’ha de concedir l’Ajuntament de Sabadell, propietari de tota la nau de Cal Balsach. 
Però El Tallaret vol ser quelcom més que una simple eina de gestió d’un espai. Per això:
– Neixen per esdevenir una entitat amb vida pròpia, capaç de generar alternatives al barri i amb un punt de vista crític i transformador.
– Entenen la participació com una eina de transformació, per això fomenten un model participatiu i assembleari, en el que tothom pugui implicar-s’hi.  Els socis i sòcies del casal conformen l’assemblea, un espai de decisió, aprenentatge i complicitats compartides.
– Volen esdevenir un espai (físic i social) on poder desenvolupar amb llibertat activitats culturals, educatives, reivindicatives i transformadores, que aportin el nostre gra de sorra per a una societat més justa i solidària.
– Volen ser una eina al servei de les entitats del barri, motor inqüestionable del projecte i patrimoni històric que cal preservar i fomentar. 

Origen del projecte: una necessitat

Logo FINALDesprés d’uns anys de centre cívic i uns quants més de poliesportiu, ara toca posar la vista cap al sector nord de la fàbrica de Cal Balsach. Des de fa quasi tres anys, un grup d’entitats de La Creu Alta va iniciar el projecte: Cal Balsach per al barri. Juntes per un espai autogestionat. L’origen es troba en la campanya El barri que no deixarem perdre, impulsada per Llamps i Trons. En el marc d’aquesta campanya (que inclou una exposició fotogràfica i l’obertura de l’hort cooperatiu L’Escarola), s’analitzen les principals mancances del barri i es dibuixa el següent panorama: un barri que es degrada, on es multipliquen els solars, cases i naus buides, mentre molts dels seus habitants no gaudeixen d’un habitatge digne.
En aquesta línia, es posa de manifest que bona part de les entitats del barri no gaudeixen d’un espai adient on dur a terme la seva activitat. És per això que es forma una assemblea per convertir l’espai en desús de Cal Balsach en un equipament útil per al barri.
Entitats i col·lectius patim per la manca d’espais on poder realitzar les nostres activitats amb normalitat. De la mateixa manera, el projecte va més enllà de les entitats, ja que volem aprofitar Cal Balsach per crear un un punt de trobada entre el veïnat del barri convertint-lo en un espai de dinamització on hi puguin cabre activitats i esdeveniments de tot tipus. Aquest és l’origen del Casal Popular de La Creu Alta El Tallaret.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més