Confluències? Ens veiem a les lluites (2)

bannerQui-1024x342
L'Alternativa d'Esquerres per Badia davant d’algunes insistents acusacions en relació a que l’AEB no va voler formar part de Badia en comú i que per això és culpable que l’esquerra no hagi guanyat les eleccions a Badia, van fer els següent comunicat ...



És cert, l’AEB va decidir al mes d’octubre no participar de Badia en comú, la proposta de confluència llençada per ICV i Podemos de la ciutat. El motiu principal (vam explicar la decisió públicament amb tot detall) va ser que ICV i nosaltres havíem defensat durant anys projectes polítics diferents per la nostra ciutat. Consideràvem i considerem que qualsevol projecte alternatiu i de ruptura ha de construir-se al marge dels partits oficials del sistema entre els que situem ICV per les seves actuacions a la pràctica.
També és cert que Podemos a Badia sabia de la nostra posició des del mes de juliol, quan vam oferir renunciar a les nostres sigles per construir alguna cosa més àmplia (també està escrit i publicat). Podemos a Badia, lliurement es va decidir per intentar una confluència que inclogués ICV en comptes de participar de la nostra proposta, a diferència del que han fet a altres localitats de la comarca com Barberà, Castellar o Ripollet. Tothom deu saber que a aquesta última població, l’aposta de Podemos de sumar la seva força emergent a l’esquerra alternativa ja existent els ha donat la victòria i segurament l’alcaldia.
Sempre els fets poden interpretar-se i explicar-se de diverses formes sense que això signifiqui que cap d’elles sigui mentida. En qualsevol cas, no és interès de l’AEB desgastar-nos en la discusió del que cadascú hauria d’haver fet, ni en buscar culpables de res, més aviat volem dedicar-nos a continuar la nostra tasca de construcció d’una alternativa social que també pugui ser institucional, a la que totes les persones que ho vulguin són convidades.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més