Una guia col·laborativa de dinamització juvenil

guia jove dinamització juvenilUna proposta de Antonio Alcántara a Educació Transformadora. La Guia Jove és una caixa d’eines per als i les professionals que treballen amb gent jove per fomentar la participació a través de la dinamització juvenil. Està formada per un conjunt de fitxes per facilitar possibles línies de treball segons les necessitats o els reptes que es persegueixen. El contingut de la guia inclou temàtiques relacionades amb la participació juvenil, la planificació de projectes socioeducatius i l’ús dels espais d’intervenció, com ara equipaments o espai públic.

La participació, l’educació, la inclusió i el territori són els quatre pilars que fonamenten la Guia Jove. El contingut pretén incrementar la capacitat d’incidència de la gent jove per aprofundir en la seva participació i atorgar-li protagonisme. La vessant educativa de les intervencions que es plantegen amb les fitxes també vol aportar eines per contribuir a l’apoderament de les persones joves com a agents de canvi social. Tanmateix, les estratègies que s’hi aborden incorporen la diversitat de la gent jove i la necessitat d’aportar una perspectiva inclusiva. Finalment, es reconeix la pluralitat del territori i es donen recursos que poden servir d’inspiració segons les diferents realitats de partida.
Aquest no és el “nostre” llibre. És un llibre fet amb professionals i per a professionals que treballen amb i per a la gent jove. Així que aprofiteu-lo i enriquiu-lo!
La Guia Jove ha nascut d’un procés de col•laboració entre diversos professionals que treballen amb la gent jove i l’equip de Foment de la Participació Juvenil de la Direcció General de Joventut durant l’any 2015. Viquillibres permet mantenir la Guia viva i oberta a les aportacions d’aquelles persones que estan treballant amb la gent jove per enriquir amb recursos i exemples la feina d’altres professionals que vulguin fomentar la dinamització juvenil.
El Grup Motor ho hem format amb la Núria Rodríguez, Marta López, Albert Giner, Antonio Alcántara, Cèlia Premat, i el Xavier Martínez.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més