Eduquem per la transformació social

Lafede.cat llença el vídeo Eduquem per la transformació social, per tal de reflexionar sobre el paper de l’educació i els seus professionals en la construcció de la Justícia Global. El vídeo forma part de la campanya FentiPensant la Justícia Global. #EduJustíciaGlobal #EduTransforma


L’educació no canvia el món, canvia les persones que canviaran el món. Freire




(Article sencer al Diari de l'Educació)

La despesa en educació a Catalunya està a la cua d’Europa. Darrerament el món educatiu ha sortit al carrer per defensar una escola pública i de qualitat i en contra l’augment de les taxes, i també per exigir al govern català que doni resposta a l’actual situació de l’educació catalana amb uns pressupostos que reverteixin les retallades que el sector pateix des de l’any 2010: menys professorat i més precaritzat, i menys inversió. Si el 2012 la mitjana europea en inversió educativa era del 5,25% del PIB, a Catalunya se situava al 2,91%, segons l’anuari 2015 de la Fundació Jaume Bofill “Reptes de l’educació a Catalunya“. Era el sisè país en retallades per sota de Romania, Letònia, Lituània, Bulgària i Portugal. Entre el 2009 i el 2012 la reducció ha estat d’un 17,5%. La situació de precarització de l’educació a Catalunya va enllaçada amb la construcció d’una societat cada cop més desigual i més injusta. 

La societat europea, i la catalana ens especial, es troba en un moment delicat i per això, des de la comissió es llença la campanya “Educació per a la Justícia Global” amb l’etiqueta #EduJustíciaGlobal, dins el marc de FentiPensant la Justícia Global, una campanya iniciada el novembre de 2016 per reflexionar sobre què és i com apliquem el concepte de justícia global.

El vídeo “Eduquem per a la transformació social” vol ser una reflexió per part del món educatiu (mestres, professorat, educadors socials, membres d’entitats, professionals del teatre i el clown…) sobre la situació actual i els problemes educatius, i traçar línies de futur i esperança.

(Article sencer al Diari de l'Educació)

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més